Gevonden of vermist


Als uw huisdier vermist is, kunt u altijd naar ons bellen om alle gegevens van het dier door te geven en uw telefoonnummer achter te laten voor het geval uw dier bij ons wordt gemeld of gebracht.

Ook raden we aan om posters in de buurt op te hangen, met een foto en beschrijving van het dier en uiteraard uw telefoonnummer. Vraag in winkels of u de poster daar ook mag aanplakken, veel mensen kijken naar de advertenties en posters in bijvoorbeeld de supermarkt. Op onze praktijk is een prikbord waar iedereen relevante informatie kan ophangen.

Op www.amivedi.nl kunt u uw vermiste huisdier registreren en zoeken op de "gevonden" site.

Vooral loslopende honden worden nogal eens naar het asiel gebracht door omstanders of de dierenambulance. De dichtstbijzijnde asiels zijn Dierenasiel Terneuzen en Dierenasiel Meetjesland (Evergem),


U heeft een dier gevonden

Bel naar Amivedi Zeeuws Vlaanderen (088-0064603) om het dier als gevonden op te geven. Natuurlijk kunt u ook naar ons bellen om te vragen of wij een melding hebben gekregen van een verloren dier. Ook kunt u even met het dier bij ons langskomen om te checken of het dier gechipt is (wel graag even bellen van te voren!). Helaas kunnen we geen gevonden dieren opvangen, we hebben maar een beperkt aantal hokken die meestal volledig bezet zijn door patienten. Wij vragen u vriendelijk het gevonden dier tijdelijk in huis te nemen, of eventueel bij vrienden/ familie onder te brengen, tot de eigenaar gevonden is. Als er geen eigenaar gevonden wordt, dan kan het dier in het dichtstbijzijnde asiel worden opgevangen.


Dierenverzekering


Het hebben van een huisdier kan plotseling een kostbare zaak worden als uw huisdier ernstig ziek wordt, of een grote operatie moet ondergaan. In dat geval is het heel prettig als de kosten voor een groot deel vergoed worden door een verzekering. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om castratie, sterilisatie en enten van uw dieren ook te verzekeren.

Er zijn veel verzekeraars die dierenverzekeringen aanbieden, maar onderling zijn er grote verschillen. Zo kan er bijvoorbeeld veelbelovend in de omschrijving staan dat aandoeningen aan de tong en lippen worden vergoed, terwijl daar nauwelijks problemen te verwachten zijn. Aandoeningen aan de tanden en tandvlees echter, die heel veel voorkomen, worden dan niet vergoed! Lees de lijst met ziektes die vergoed worden dus altijd goed door.

Let u bij het afsluiten van een verzekering ook goed op de kleine lettertjes; sommige verzekeraars hanteren aparte tarieven voor probleemrassen zoals de Engelse en Franse bulldog, de Sharpei en Berner sennen, of nemen deze rassen zelfs helemaal niet aan. Ook geldt voor de meeste verzekeraars dat, hoe ouder het dier is bij inschrijving, hoe groter de kans op problemen dus hoe hoger de premie.

Verzekeringen waar wij, en onze klanten goede ervaringen mee hebben, zijn Proteq en Petplan.


    

Links


Amivedi Nederland

Bent u uw dier kwijt of heeft u er juist 1 gevonden? Dit is de plek om het te registreren, zodat dier en eigenaar snel weer herenigd kunnen worden.


Dierenbescherming Zeeland

Alle informatie over de dierenbescherming, inclusief de gegevens van de Dierenambulance.


Dierencrematorium Zeeuws Vlaanderen

Dierencrematorium Zeeuws Vlaanderen verzorgt op passende wijze de crematie van uw overleden huisdierHondenuitlaatservice Dit & Dat

Een goed adres wanneer u geen tijd heeft om de hond uit te laten. Ook verzorging van dieren (honden, katten paarden, konijnen etc.) aan huis is mogelijk, als u bijvoorbeeld op vakantie gaat.


Huisdier uitvaart centrum Huiduc

Voor het begraven of cremeren van uw huisdier